Hoe het begon

Nico Krol is al meer dan 50 jaar actief in de paarden, zowel in de fokkerij en in de sport als op de keuringsvelden. Wat allemaal begon als een hobby is ondertussen uitgegroeid tot een professioneel paardenbedrijf met vele facetten. Het bedrijf wordt gerund door Nico, Nellie en Nelleke Krol. Dochter Nelleke is actief in het bedrijf met het trainen van de paarden en de in – en verkoop van de paarden. Nico houdt zich bezig met de verzorging van de paarden, begeleiding van de fokkerij en de in- en verkoop van de paarden. Daarnaast hebben wij een fijne samenwerking met enkele ruiters en amazones in de regio en hebben wij doorlopend plaats voor de opleiding van een stagiaire.

Stal Krol heeft zo’n 50 paarden in eigendom. Wij hebben een constant een breed aanbod van jonge paarden, gereden paarden en (drachtige) fokmerries (Holstein en KWPN) voor u in de aanbieding. Neem gerust contact met ons op voor het actuele aanbod. Niet alle paarden worden op deze website gepubliceerd.

De paardenstapel van Stal Krol bestaat grotendeels uit KWPN paarden en daarnaast Holsteiners. Voor Nico Krol is het fokgebied Holstein al jaren bekend terrein en hij heeft daar vele contacten met fokkers en hengstenhouders. Ook in andere Duitse fokgebieden heeft Stal Krol vele goede contacten.

Door de jaren heen heeft Stal Krol diverse goedgekeurde dekhengsten in bezit gehad. De Gelderse hengst Zichem was de eerste hengst die Nico Krol goedgekeurd kreeg. Deze hengst heeft diverse kwaliteitsvolle nakomelingen gebracht zoals Lollipop (o.a. Nationaal kampioene Gelders Paard) en Sirius (goedgekeurd KWPN).

Tijdens de veiling van niet gekeurde hengsten in Holstein (jaren 90) werd een jonge Caretino aangekocht. De hengst werd later goedgekeurd voor Oldenburg en kreeg de naam Caridor. Deze hengst heeft later vele successen behaald met Jos Lansink. De KWPN goedgekeurde hengst Navarone werd als veulen aangekocht op de SELL veulenveiling in Deurne. Deze nakomeling van Jus de Pommes werd in het bezit van Stal Krol, VDL Stud en Hengstenhouderij Jespers goedgekeurd voor het KWPN. Ondertussen is deze hengst verkocht naar de USA.

Enkele jaren geleden werd Sydney (Goodtimes x Alasca) goedgekeurd bij het KWPN, toen in eigendom van Stal Krol en VDL Stud. Deze hengst is verkocht naar Mexico en heeft daar 1.60m gesprongen. Sydney is van grote waarde geweest voor ons bedrijf en is nu nog steeds terug te vinden in onze fokkerij. Sydney is voor de fokkerij beschikbaar middels diepvriessperma.

In hetzelfde jaar als Sydney werd de Gelderse hengst Sandor (Inspekteur) aangewezen voor Ermelo. Deze hengst is vertrokken naar de USA en is daar later goedgekeurd bij het NAWPN.

Het eigen fokproduct Uno (Libero H x Calypso II) werd door het KWPN aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Later is deze hengst goedgekeurd voor het Holsteiner Verband onder de naam Ladros en verkocht naar Italië. Daarnaast zijn de hengsten Pardon (Weyden) en Clint Eastwood (Clintino x Cordial Medoc) in ons bezit geweest.

De volbloedhengst Coconut Grove xx is via Stal Krol beschikbaar voor de Nederlands fokkerij. Deze hengst is bij het KWPN erkend.

ACCOMMODATIE

Op onze accommodatie hebben wij de beschikking over de volgende faciliteiten.

  • Buitenbak

  • Binnenbak

  • 30 Boxen

  • Grote merrieboxen voor veulenen

  • Wasplaats

  • Weides

  • Opvoelbox

  • Winteropfok stalling
  • Paddocks

Uitgebrachte hengsten

Escobar (Jimmy Hoffa)
(El Capone x Sydney x Hemmingway)

NRPS goedgekeurde hengst. Escobar is in onze stallen geboren met de naam Jimmy Hoffa. In 2017 is Escobar goedgekeurd bij het NRPS.

Sandor
(Inspekteur x Epigoon)

Aangekocht als veulen. Aangewezen voor Ermelo in 2002 bij de Gelderse paarden. In 2002 verkocht naar USA. Later goedgekeurd bij NAWPN. Nu actief in de sport.

Zichem
(Gondelier x Eclatant)

Aangekocht als veulen. Goedgekeurd voor het KWPN Gelders Paard in 1984. In 1985 verkocht naar USA. In 1992 door Nico Krol teruggekocht en beschikbaar gesteld voor de fokkerij in Nederland. Vooral bekend door dochter Lollipop (meervoudig Nederland Kampioene Gelders paard) en goedgekeurde zoon Sirius. Inmiddels overleden. Diepvriessperma.

Sydney
(Goodtimes x Alasca x Libero H.)

KWPN goedgekeurde hengst. In Nederland werd Sydney in de sport gereden door Marcel de Boer. Zij waren succesvol in de hengstencompetitie en later in het ZZ. Jaarlijks dekte Sydney een behoorlijk aantal merries. Hij is verkocht naar Mexico waar hij wordt ingezet voor sport en fokkerij.

Stal Krol heeft nog diepvriessperma van Sydney beschikbaar.

Sandor
(Inspekteur x Epigoon)

Aangekocht als veulen. Aangewezen voor Ermelo in 2002 bij de Gelderse paarden. In 2002 verkocht naar USA. Later goedgekeurd bij NAWPN. Nu actief in de sport.

Zichem
(Gondelier x Eclatant)

Aangekocht als veulen. Goedgekeurd voor het KWPN Gelders Paard in 1984. In 1985 verkocht naar USA. In 1992 door Nico Krol teruggekocht en beschikbaar gesteld voor de fokkerij in Nederland. Vooral bekend door dochter Lollipop (meervoudig Nederland Kampioene Gelders paard) en goedgekeurde zoon Sirius. Inmiddels overleden. Diepvriessperma.

Coconut Grove
(Dare to Pet x Propellant)

De bruine engels volbloed Coconut Grove xx is in 1987 geboren in Colombia. Coconut Grove xx heeft imposante carriere in de springsport achter de rug. Vanaf 1993 tot en met 2001 werd onder German Camergo deelgenomen aan springwedstrijden in Canada, Zuid- en Noord Amerika. Daarnaast was hij kampioen van de centraal Amerikaanse Spelen in Venezuela. Hij was eveneens gekwalificeerd voor de prestigieuze America Invitational, de Wereldbekerfinale in Gothenburg en de Olympische Spelen in Sydney. Tijdens zijn springcarriere heeft Coconut Grove xx meet van 1 miljoen dollar verdient.

Coconut Grove xx is goedgekeurd bij KWPN-NA. Bij zijn goedkeuring werd hij omschreven als een langgelijnde hengst met veel uitstraling. Coconut Grove xx is erkend bij het KWPN, Holsteiner Verband, Hannoveraans Verband, Oldenburg, Trakhener Verband, Selle Francais.

Navarone
(Jus de Pommes x Armstrong)

Aangekocht op SELL veulenveiling in Deurne. KWPN goedgekeurd in 1998. Verkocht naar USA.

Clint Eastwood
(Clintino x Cordial Medoc)

Gekocht tijdens de hengstenkeuring in Oldenburg waar hij 5e werd in de kampioenskeuring. Clint is als 5 jarige verkocht aan Stal de Korenbloem. Daarna is Clint gereden door Ferenc Damen op Prix st. Georges niveau. Clint is recent verkocht naar Australie.

Caridor
(Caretino x Lantaan)

Grand Prix springpaard. Aangekocht in Holstein tijdens de hengstenkeuring in de veiling van de niet gekeurde hengsten. Goedgekeurd voor Oldenburg. Verkocht aan Ger Poels. Vervolgens via Chili en Argentinie terecht gekomen bij Zangersheid waar hij vele successen behaalde met Jos Lansink.